Boldog István exképviselő ügyében fordult Hadházy Ákos a korrupcióellenes hatósághoz, sokkoló választ kapott

Megosztás

Az Integritás (azaz “korrupcióellenes”) Hatóság rövid mérlegelés után megtagadta a Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő által kezdeményezett vizsgálat indítását a Boldog-üggyel kapcsolatban. Történt ez annak ellenére, hogy a Miniszterelnökség beismerte: az országgyűlési képviselők beleszólhatnak abba, ki kapjon és ki ne kapjon állami (EU-s) támogatásokat, viszont ezekről a utasításokról nem készül hivatalos feljegyzés.

A fenti mondatokat Hadházy Ákos idéztük. A független országgyűlési képviselő egészen elképesztő történetet írt le közösségi oldalán.

Az ügy előzményéről ezt írta a képviselő:

Boldog István fideszes exképviselő bírósági tárgyalásán olyan lehallgatott beszélgetéseket ismertettek, amelyekben a Miniszterelnökség hivatalnokai konkrétan arról egyeztettek vele, hogy melyik falu pályázata nyerhet és melyik nem. Mit ad Isten, ahol éppen veszített a Fidesz, ott Boldog nem engedte a támogatást… A szöveg leiratából egyértelműen kitűnik, hogy a fideszes politikus utasította az elvileg teljesen független hivatalnokokat. Ezután fordultam a Miniszterelnökséghez azzal, hogy vajon hány képviselővel és milyen ügyekben zajlott ilyen egyeztetés. Erre jött az egészen pofátlan, nyílt beismerés: rendszeresek a hasonló „egyeztetések“, de semmilyen hivatalos nyoma nincsen ezeknek!

A képviselő ezek után az Integritás Hatósághoz írt levelet:

“Ezután fordultam az Integritás Hatósághoz, hiszen természetesen a választókerületi képviselőknek SEMMI KÖZÜK nem lehetne ahhoz, hogy a beérkező PÁLYÁZATOK KÖZÜL MELYIK NYERJEN. Az még csak-csak elképzelhető lenne, hogy a pályázati lehetőségek ELŐTT konzultáljon velük a kiíró hatóság, szerintük milyen irányba kellene fejleszteni a térséget. De a pályázatok meghirdetése után a döntést csak és kizárólag az objektív szempontok szerint lenne szabad meghoznia a független támogató hatóságnak.”

A hatóság válasza magát a sokat látott képviselőt is meglepte. Hogy mi volt a válasz, az Hadházy Ákos posztjában elolvasható.

Forrás: Hadházy Ákos Facebook

Fotó: Facebook

Kapcsolódó cikkek